ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις για τις νέες μειώσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:54 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:15
Κινητοποιήσεις για τις νέες μειώσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνουν οι συνταξιούχοι για τις εκ νέου μειώσεις στις απολαβές τους.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι συνταξιούχοι για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά και το ΕΚΑΣ προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις ενόψει του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κοτζιά την Τρίτη 3 Οκτωβρίου. Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, διεκδικούν τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων, τα δικαιώματά τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεών τους πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος» όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι «με τις πετσοκομμένες συντάξεις που θα περικοπούν ακόμα 18% με την προσωπικη διαφορά».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι η εντατικοποίηση των αγώνων» και έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης.