ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρο σύννεφο πάνω από την Κρήτη - Σήμερα η κηδεία της μικρής Ευαγγελίας που πάλεψε με τον καρκίνο

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 08:04 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 08:43
Μαύρο σύννεφο πάνω από την Κρήτη - Σήμερα η κηδεία της μικρής Ευαγγελίας που πάλεψε με τον καρκίνο
Facebook Twitter Whatsapp

Θα μεταφερθεί σήμερα από το Λονδίνο στη γενέτειρα της τα Χανιά, προκειμένου να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η "τελευταία πράξη" του δράματος στην τραγική ιστορία της 8χρονης Ευαγγελίας Καστρινάκη από τα Χανιά θα παιχτεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας Χανίων, όπου οι γονείς, συγγενείς και φίλοι θα της απευθύνουν το τελευταίο "αντίο".

Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας, των γιατρών, αλλά και όλων των πολιτών, που έμπρακτα έδειξαν την αγάπη τους για το χαμογελαστό κορίτσι, προσφέροντας από το υστέρημα τους όσα χρήματα μπορούσαν για τη θεραπεία του κοριτσιού, η 8χρονη Ευαγγελία δεν κατάφερε να βγει νικήτρια στη δύσκολη μάχη που έδωσε με το πρόβλημα της υγείας της.

Το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού, που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο σε εξειδικευμένο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία, θα μεταφερθεί σήμερα από το Λονδίνο στη γενέτειρα της τα Χανιά, προκειμένου να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Το χρονικό

Η μικρή Ευαγγελία είχε διαγνωστεί με καρκίνο, και πιο συγκεκριμένα με επιθηλιακό όγκο Wilms.

Μετά από μακρά νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα της βρετανικής πρωτεύουσας και μάλιστα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατόν το ποσό που χρειαζόταν (380.000 ευρώ) για να ταξιδέψει το κοριτσάκι στο εξωτερικό.

Αν και αρχικά ο οργανισμός του μικρού κοριτσιού ανταποκρινόταν θετικά στην πειραματική θεραπεία που ακολουθούσε, δυστυχώς επιπλοκή που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο, έπληξε τους πνεύμονες της, με αποτέλεσμα η Ευαγγελία λίγες ώρες αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.