ΕΛΛΑΔΑ

Ιδρυτής Beat: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διώξει την εταιρεία από την Ελλάδα

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2017, 12:29 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2017, 12:13
Ιδρυτής Beat: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διώξει την εταιρεία από την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Ακόμα και στη δικαιοσύνη σκέπτεται να καταφύγει ο Ιδρυτής της εταρείας ΒΕΑΤ Νίκος Δρανδάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με τους οδηγούς ταξί σε συνέχεια του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση δίνει σήμερα ο Ιδρυτής της BEAT Νίκος Δρανδάκης. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ «η εταιρεία Beat (πρώην Taxibeat) δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να την διώξει από την Ελλάδα, όμως θα προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ώστε να προασπίσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία του επιχειρείν που θα πληγεί από την κυβέρνηση.
Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιδρυτής της Beat, Νίκος Δρανδάκης, στον απόηχο της απόφασης της εταιρείας να αρχίσει συγκέντρωση υπογραφών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, το οποίο την μετατρέπει σε πάροχο μεταφορικού έργου.

Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για τα ταξί θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση των οδηγών και δημιουργούν μοντέλο «δημοσιοϋπαλληλίας», καθώς αντί για αξιολόγηση προκρίνει συμβάσεις πολυετούς διάρκειας.

Τόνισε δε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που προωθείται τέτοιος νόμος για εταιρείες που συνεργάζονται με νόμιμους οδηγούς ταξί, όπως η Beat, κι όχι για πλατφόρμες ενοικίασης οδηγών και οχημάτων όπως η Uber.

Παρά ταύτα, ο κ. Δρανδάκης αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από την Ελλάδα, καθώς με βάση τη χώρα μας προσφέρει υπηρεσίες και τεχνογνωσία σε πολλές ξένες αγορές.

«Προφανώς θα προσφύγουμε σε οποιαδήποτε ανώτερη δικαστική Αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θέμα αποχώρησης από την Ελλάδα δεν υπάρχει». «Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να μας διώξει από τη χώρα».