ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστές εντός των τειχών - Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην καρδιά της Αθήνας

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2017, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2017, 16:39
Τζιχαντιστές εντός των τειχών - Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην καρδιά της Αθήνας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Σύλληψη 32χρονου υπόπτου στην πλατεία Κολιάτσου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική. 
Σε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 31 Αυγούστου σε χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοοι Μπαγκλαντές

Ρεπορτάζ του «Έθνους» αναφέρει ως πιο επικίνδυνη περίπτωση έναν από τους τρεις προσαχθέντες ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά. Στο ένα είχε εγκαταστήσει εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών, μία εκ των οποίων είχε το όνομα «τζιχάντ». Επίσης υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό με ακραία κηρύγματα του Ισλάμ.

Ο 32χρονος δεν είχε έγγραφα παραμονής και είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας, πληρώνοντας 500 ευρώ σε Τούρκο διακινητή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαγκλαντές, έζησε για μεγάλο διάστημα στην Τεχεράνη μέχρι που αποφάσισε να αφήσει το Ιράν και να ακολουθήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Κατά την προσαγωγή του στην ΕΛΑΣ ήταν αγχωμένος και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Οι δύο ομοεθνείς του προσκόμισαν τις άδειες παραμονής και αφέθησαν ελεύθεροι έπειτα από ανάκριση. Συνεχίζουν ωστόσο να βρίσκονται υπό στενή και διακριτική παρακολούθηση.

Σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούνται περίπου 100 άτομα, εκ των οποίων τα 15 θεωρούνται φανατισμένα.