ΕΛΛΑΔΑ

«Να η ευκαιρία» για Erasmus για τους νέους επιχειρηματίες

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:32 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2017, 19:19
«Να η ευκαιρία» για Erasmus για τους νέους επιχειρηματίες
Facebook Twitter Whatsapp

Τώρα το Erasmus αφορά εκτός από τους φοιτητές και τους επιχειρηματίες.

Ενημερωτική συνάντηση για νέους που σχεδιάζουν μια δική τους επιχείρηση ή θέλουν να επεκτείνουν μια ήδη υπάρχουσα, πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 11.00 στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, (Βασ. Σοφίας 2), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα γι’ αυτό το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 Το EYE (Erasmus for Young Entrepreneurs) είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής, το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες, οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.

Μπορούν να συμμετάσχουν:
-Νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας.
 -Έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης σε μία από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.
 Στη συνέντευξη θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των ενδιάμεσων φορέων που είναι υπεύθυνοι για την Ελλάδα.
Είναι απαραίτητη η δήλωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο email [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες
Ιστότοπος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες
Erasmus for Young Entrepreneurs Video  
 Success Stories από την Ελλάδα
 https://erasmus-entrepreneurs.eu/videos.php?vid=itn6DyTI2zI
 https://www.youtube.com/watch?v=I1K8N0zqLE4
 
http://ec.europa.eu/small-business/success-stories/2016/may/index_en.htm

Σημεία Επαφής για την Ελλάδα
Σημειώνεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2017 θα λάβει χώρα στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο) η πανευρωπαϊκή βράβευση των πιο πετυχημένων Νέων  Επιχειρηματιών Erasmus για το 2016 με μια ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα στους έξι φιναλίστ.