ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένος και εμφανώς αδυνατισμένος βρέθηκε ο Μ. Λεμπιδάκης

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 12:18 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 16:54
Δεμένος και εμφανώς αδυνατισμένος βρέθηκε ο Μ. Λεμπιδάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω απο το λογιστήριο της μάντρας αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών στο Ρέθυμνο, προκειμένου να συλλάβουν όλα τα μέλη της σπείρας που κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη από τις 30 Μαρτίου. 

Οι αστυνομικοί σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση έπιασαν στον ύπνο τους οκτώ απαγωγείς στις 07:30 το πρωί και με ταυτόχρονες εφόδους, τους συνέλαβαν.  

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, τις Αρχές και στο παρελθόν, ενώ κάποιοι άλλοι είναι άτομα υπεράνω υποψίας. Την ίδια ώρα, τρία άτομα φέρονται να έχουν εργαστεί σε επιχειρήσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια ανήλικη. 

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στη μάντρα αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου - Χανίων, εκεί όπου έκρυβαν οι απαγωγείς τον επιχειρηματία, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη της μάντρας και ένα ακόμη άτομο. 

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω απο το λογιστήριο της μάντρας. Οι δυο απαγωγείς δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ενώ ο επιχειρηματίας εμφανώς ταλαιπωρημένος και αδυνατισμένος, ψέλλισε ένα «ευχαριστώ» στους αστυνομικούς που τον απελευθέρωσαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλοι οι συλληφθέντες είναι Κρητικοί.

Αυτό είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων

Τις πρώτες εικόνες από το κρησφύγετο που βρίσκονταν πάνω στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης όπου επί έξι μήνες οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη φέρνει στη δημοσιότητα το flashnews.gr

Οι απαγωγείς είχαν στήσει το κρησφύγετό τους σε χώρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον πολυσύχναστο ΒΟΑΚ.

Πώς τέλειωσε το «θρίλερ»

Η «αυλαία» της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία, της μεγαλύτερης σε διάρκεα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, έπεσε πριν απο λίγες ημέρες όταν και ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ έδωσε το στίγμα των υπόπτων.

Ακολούθησε η φυσική παρακολούθηση από αστυνομικούς στην περιοχή, ενώ είχαν τοποθετηθεί ακόμη και θερμικές κάμερες και μικροκάμερες σε όλα τα σημεία περιμετρικά της μάντρας για να γνωρίζουν επ' ακριβώς πόσοι από τους απαγωγείς βρίσκονται εντός του χώρου και να προστατευτούν καταλλήλως την ώρα της επιχείρησης.

Τα λύτρα και το βίντεο

Οι απαγωγείς είχαν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ζητώντας το ποσό των 100.000.000 ευρώ, στη συνέχεια έπεσαν στα 30.000.000 για να καταλήξουν στην τελευταία τους επικοινωνία στα 18.000.000 ευρώ. 

Μάλιστα για να πειστεί η οικογένεια του επιχειρηματία πως είναι ζωντανός, τους έστειλαν και βίντεο. 

Τελικά, η υπόθεση που έφερε σε οριακό σημείο τόσο τον ίδιο τον επιχειρηματία, όσο και την οικογένεια του, ολοκληρώθηκε το πρωί και πλέον ο επιχειρηματίας μετά την κατάθεσή του θα πάει στο σπίτι του.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της «Πλαστικά Κρήτης», ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το 26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας).
Η εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: «Υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση»

«Μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία», χαρακτήρισε την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Τσουβαλάς, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μαζί με τον γγ του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως η υπόθεση της Κρήτης δείχνει πως η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία. Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, 6 μήνες και 2 μέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιρρωνύεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την επιχείρηση , είπε ότι υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση.

Ο απαχθείς είναι στην οικογένεια του και είναι καλά, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και προσέθεσε: «Ήταν μια επιχείρηση απρόσμενα εύκολη για την ΕΛΑΣ, αναφορικά με την επίτευξη του αποτελέσματος».

Αναφορικά με τα λύτρα που είχαν απαιτηθεί, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως είναι μια διαδικασία που ανήκει στο παρελθόν και ότι στο προσκήνιο, είναι μια απολύτως επιτυχής αστυνομική επιχείρηση και επισήμανε: «Η οικογένεια διαχειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη λεπτότητα σε ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και η αστυνομία σεβάστηκε απόλυτα αυτήν την προτεραιότητα».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε πως ανακοινώσεις από τον ίδιο για την υπόθεση θα γίνουν αύριο στα Χανιά.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ενώ τόνισε, πως είναι η πρώτη φορά, που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην χώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.