ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Π. Παναγόπουλου - Ισόβια στον Π. Βλαστό: «Τέλειωσα με την παρανομία»

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 15:29 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 15:13
Απαγωγή Π. Παναγόπουλου - Ισόβια στον Π. Βλαστό: «Τέλειωσα με την παρανομία»
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιες ήταν οι ποινές για τους κατηγορούμενους της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου.

Μετά από τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009. Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε ορισμένους κατηγορούμενους.

Η τελική ετυμηγορία για όσους κρίθηκαν ένοχοι ήταν:

  • Παναγιώτης Βλαστός, ισόβια και 36 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 23 χρόνια. 
  • Ιωάννης Σκαφτούρος, κάθειρξη 6 ετών 
  • Απόστολος Πετράκης, κάθειρξη 18 ετών 
  • Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών 
  • Γιώργος Κατσαγιάννης, ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια 
  • Χαράλαμπος Μουστάκας, κάθειρξη 8 ετών 
  • Γιώργος Τρομπούκης, κάθειρξη 10 ετών 
  • Βασίλης Στεφανάκος, φυλάκιση 3 ετών και η ποινή του μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα. 
  • Ιωάννης Θώδης, κάθειρξη 9 ετών, 
  • Κωνσταντίνος Ανδρέου και Boban Ristevski κάθειρξη 10 ετών,  Εμμανουήλ Σκαρλάτος 7 ετών,  Παναγιώτης Σοιλέδης 8 ετών, Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου, φυλάκιση 2 ετών.

Για τον Σερβο-Σκοπιανό διατάχθηκε η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του στην Ελλάδα. 

Οι δικαστες αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους Χαράλαμπο Μουστάκα (μετεφηβικής ηλικίας), Πολυτίμη Γεωργά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη ) και Βασιλη Στεφανάκο (μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Παν. Βλαστού Φρ. Ραγκούσης: «Με μία συγκινητική δήλωση ο Παναγιώτης Βλαστός στάθηκε απέναντι στους δικαστές του δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι τελείωσε με την παρανομία. Η απόφαση του Εφετείου διαφοροποιήθηκε από εκείνη του πρωτόδικου δικαστηρίου, καθώς του επέβαλε μία φορά ισόβια αντί για δύο που είχαν επιβληθεί εσφαλμένα στο πρωτο. Και θα προχωρήσει στο αναιρετικό στάδιο με την πίστη και την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη δεν θα αργήσει».

Δήλωση, όμως, έκανε και ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του Χαράλαμπου Μουστάκα:  «Η αναγνώριση από το Δικαστήριο ελαφρυντικού στον εντολέα μου και η μείωση της πρωτοδίκως επιβληθείσας κάθειρξης των 19 ετών σε 8 έτη είναι δίκαιη και απόλυτα συμβατή με την τρίχρονη διαδικασία και την όλη συμπεριφορά και προσωπικότητα του Χαράλαμπου Μουστάκα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση».