ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος δηλώνει ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου που εμπλέκεται στην υπόθεση Λεμπιδάκη

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2017, 23:50 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 14:25
Facebook Twitter Whatsapp

Οι έξι εκ των επτά κατηγορουμένων  πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με βαριές κατηγορίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από έξι μήνες ομηρίας.

Οι έξι εκ των επτά κατηγορουμένων  πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. Όσο για την ανήλικη που εμπλέκεται στην υπόθεση απολογήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Οι επτά κατηγορούμενοι το απόγευμα την Τρίτης οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου τους απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων σε αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό από πρόθεση, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι και με μία σειρά από πράξεις πλημμελληματικού χαρακτήρα.

Πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost αναφέρουν ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση της απαγωγής, όπως για παράδειγμα ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο, ο οποίος εξαρχής είχε θεωρηθεί ότι ο ρόλος του ήταν κομβικής σημασίας. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της υπόθεσης είναι η ογκωδέστατη δικογραφία των 8 κιβώτιων.