ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη - Άλλαξαν πέντε κρησφύγετα

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 14:23 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 14:46
Νέες αποκαλύψεις για τους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη - Άλλαξαν πέντε κρησφύγετα
Facebook Twitter Whatsapp

Τρεις εκ των συλληφθέντων ήταν μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στους 6 μήνες ομηρίας  στα χέρια των απαγωγέων του, αλλά και τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, έδωσαν στην δημοσιότητα αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί στις αρχές Μαρτίου και οι συλληφθέντες σχεδίασαν, πραγματοποίησαν προπαρασκευαστικές ενέργειες και εν τέλει υλοποίησαν την απαγωγή. Ο αριθμός των μελών της σπείρας, αυξήθηκε στην πορεία της απαγωγής, ενώ όπως έγινε γνωστό, τρεις από τους συλληφθέντες ήταν ενεργοί ακτιβιστές και μέλη οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών!

Όπως έγινε γνωστό τα οι απαγωγείς λειτουργούσαν αυτόνομα και δεν προκύπτει συνεργασία με ποινικούς. Παράλληλα έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση των δραστών από μέλος της οικογένειας Λεμπιδάκη. Τέσσερις από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις σωματεμπορίας, εμπρησμών, απόπειρας βιασμού αλλά και απόπειρα δολοφονίας.

Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο των δραστών και κατόπιν προχωρήσαμε στην χαρτογράφηση της οργάνωσης, μέσα από τεχνικές διαδικασίες παρακολούθησης εντοπίσαμε τον επιχειρηματία».

Συγκλονίζει η κατάθεση του επιχειρηματία

Την ίδια ώρα, σοκαριστική είναι η κατάθεση που έδωσε ο επιχειρηματίας στον εισαγγελέα, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απαγωγή του. Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιπέτειάς του κρατούσε ημερολόγιο, όπως είπε «μου είπαν ότι κατά το παρελθόν είχαν προσπαθήσει πάλι να με απαγάγουν, όμως δεν τα κατάφεραν».

Ο ίδιος, υποστήριξε πως τις επιστολές που έστελναν οι απαγωγείς του στην οικογένεια τις υπέγραφε με αίμα. «Σε όλες τις επιστολές που έγραφα έπαιρναν προφυλάξεις. Δηλαδή με έβαζαν να πλένω τα χέρια μου, αποστείρωναν το χώρο και με καθοδηγούσαν να βάζω την επιστολή σε νάιλον σακούλες. Επιπλέον με έβαλαν να τρυπήσω το δάχτυλό μου με καρφίτσα και να υπογράψω την επιστολή με το αίμα μου…»

Διευκρινίζει ωστόσο στην κατάθεσή του πως «όλο αυτό τον καιρό, δεν με είχαν χτυπήσει ποτέ και μου φέρονταν με σεβασμό λέγοντάς μου πως, ό,τι έκαναν το έκαναν από ανάγκη για χρήματα και ότι δεν ήθελαν να με πειράξουν».