ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία - κόλαφος από τον ΟΟΣΑ για το εκπαιδευτικό σύστημα

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 14:53 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 22:29
Αυτοψία - κόλαφος από τον ΟΟΣΑ για το εκπαιδευτικό σύστημα
Facebook Twitter Whatsapp

Η νέα «εργαλειοθήκη» για την Παιδεία που αναμένεται την άνοιξη, είναι βέβαιο ότι θα «καίει». 

«Τρίζει» τα δόντια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ο ΟΟΣΑ, ο οποίος προχώρησε σε αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος. Και τα αποτελέσματα ήταν… τραγικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», το κλιμάκιο του Οργανισμού επέστρεψε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και κινήθηκε… μόνο του. Κατ' επέκταση, η νέα «εργαλειοθήκη» για την Παιδεία που αναμένεται την άνοιξη, είναι βέβαιο ότι θα «καίει». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εξεταστικό σύστημα, οι νέοι νόμοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αλλά κυρίως – και περισσότερο απ' όλα – η αξιολόγηση, ήταν τα θέματα που συζήτησε η νέα ομάδα του ΟΟΣΑ, η οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά αιφνιδιαστικά και «επιτόπου» σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και ομοσπονδίες. 

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές έχει έρθει ομάδα του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα, ενημερωνόταν κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας και τους φορείς του για τα θέματα της πολιτικής του. Όπως αποδείχθηκε όμως, είναι πάντα καλύτερα να δεις από κοντά αυτό για το οποίο γράφεις... 

Στην ερώτηση «πως θα χαρακτηρίζατε την εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ», ο Γιώργος Μάκος ιδιοκτήτης εκπαιδευτικής επιχείρησης στο Μαρούσι απαντάει, σύμφωνα με τα «Νέα» ακαριαία:  «Κακή»!