ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στους πλειστηριασμούς: Στα χέρια κινήματα και ΜΑΤ - Τόπος διαδηλώσεων και τα συμβολαιογραφεία

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 17:25 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 21:43
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δηλώνει μέλος του «Δεν Πληρώνω» στο Newpost

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Άναψαν» τα αίματα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και της ΛΑΕ επιχείρησαν να εμποδίσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Σημειώνεται ότι για σήμερα μόνο ήταν προγραμματισμένοι 67 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων 14 αφορούσαν πρώτες κατοικίες.

Η ατμόσφαιρα στο κτίριο της οδού Λουκάρεως μύρισε «μπαρούτι» με την αστυνομία να παρεμβαίνει προκειμένου να προστατέψει τους συμβολαιογράφους, ενώ  στη συνέχεια η κατάσταση έφτασε στα άκρα με τα κινήματα και τους αστυνομικούς να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι συμβολαιογράφοι.

Μιλώντας στο Newpost μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» χαρακτήρισε την στάση των ΜΑΤ απέναντι τους παράνομη και αντισυνταγματική, λέγοντας ότι κάθε πολίτης δικαιούται να πλησιάσει τους συμβολαιογράφους θέτοντας ερωτήματα στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών, πράγμα που επισήμαναν και στους ίδιους τους αστυνομικούς.

Τόπος διαδηλώσεων τα συμβολαιογραφικά γραφεία

Ερωτηθείς για την δράση του κινήματος απέναντι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα, απάντησε ότι το κίνημα θα σταθεί στο πλάι των πολιτών, ενώ θα ταχθούν ενάντια σε όποιον συμβολαιογράφο συνδράμει στην ηλεκτρονική διαδικασία, μετατρέποντας τα γραφεία σε τόπο διαδήλωσης. 

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει την στάση των Anonymous οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν ταχθεί ενάντια της διαδικασίας των πλειστηριασμών, κάνοντας μάλιστα παγκόσμια έκκληση για «σαμποτάζ» της επίμαχης διαδικασίας, απαντά: «Κάθε πολίτης μπορεί να παλέψει με κάθε τρόπο που επιτάσσει η συνείδηση του, εκείνοι έχουν διαλέξει αυτόν, εμείς αυτόν που βλέπετε τα τελευταία χρόνια, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο». 

Την ίδια ώρα, η ΛΑ.Ε κάνει λόγο για μεγάλη νίκη όπου όπως σημειώνεται «όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά και με αποφασιστικό και μαζικό τρόπο έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.» 

 Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ως πολιτικά απαράδεκτη την κίνηση της κυβέρνησης να στείλει τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ στο ειρηνοδικείο και να μπουν στη δικαστική αίθουσα και διαμηνύει ότι θα εντείνει την δράση της.