ΕΛΛΑΔΑ

Μειώνεται στα 33 έτη το όριο ηλικίας για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 18:54 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 23:07
Μειώνεται στα 33 έτη το όριο ηλικίας για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος και προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη

Τη μείωση του ορίου ηλικίας που αφορά το εξαγοράσιμο της στρατιωτικής θητείας κατατέθηκε σε σχετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος και προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.

 «Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης» εξήγησε ο αν. υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποτραπεί «ένα κομμάτι του brain rain».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή, για την κατάθεση τροπολογίας με βάση την οποία θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100% και άνω.

Ειδικώς για το θέμα αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν 14 τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίες εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση