ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούν ασύλληπτους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη και κρησφύγετα - Τα ταξίδια μυστήριο και οι άγνωστες επαφές

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 08:32 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 09:08
Αναζητούν ασύλληπτους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη και κρησφύγετα - Τα ταξίδια μυστήριο και οι άγνωστες επαφές
Facebook Twitter Whatsapp

Την ίδια ώρα, που επισήμως φαίνεται να έχουν συλληφθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή, υπάρχουν κάποια «σκοτεινά» σημεία που δεν έχουν απαντηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πέντε  κρησφύγετα, που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς στο διάστημα των έξι μηνών ομηρίας του Μιχάλη Λεμπιδάκη αναζητούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, καθώς εκτιμούν πως με τον εντοπισμό των σημείων θα καταφέρουν να φτάσουν και στα ίχνη ασύλληπτων απαγωγέων μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Την ίδια ώρα, που επισήμως φαίνεται να έχουν συλληφθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή, υπάρχουν κάποια «σκοτεινά» σημεία που δεν έχουν απαντηθεί. Ένα από αυτά αποτελεί το γεγονός πως τρεις από τους συλληφθέντες ήρθαν στην Αθήνα δυο τουλάχιστον  φορές κατά τη διάρκεια της ομηρίας.  Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι εάν κατά την «επίσκεψη» των απαγωγέων στην πρωτεύουσα συναντήθηκαν με κάποιο πρόσωπο «κλειδί» που έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς στους αστυνομικούς, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για άτομο το οποίο συμμετείχε στην απαγωγή, αλλά διαφωνούσε στον τρόπο διαχείρισής της. 

Άλλωστε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας φέρονται να είχαν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Το ένα από αυτά ήταν υπέρ της λήξης της ομηρίας με μια οικονομική συμφωνία που θα μπορούσε να αντέξει η οικογένεια, ενώ το άλλο ήταν εκείνο που απαιτούσε να καταβληθούν όσα χρήματα εκείνοι ήθελαν και όχι όσα η οικογένεια μπορούσε να καταβάλει.

«Αναγκαζόμασταν να ζούμε με 1.500 ευρώ το μήνα» λέει η 16χρονη 

Την δεινή οικονομική κατάσταση την οποία βίωνε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, περιέγραψε η 16χρονη που εμπλέκεται στην υπόθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως μεταδίδει το cretapost, η ανήλικη κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο - μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την δικογραφία, την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.

Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. 

Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν "να μην ακουμπήσει τίποτε" και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις". Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε...

Ανέφερε ότι της φάνηκαν "παράξενες" αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων. Μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.