ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο: Τον Ιανουάριο οι πρώτες μετατάξεις μέσω της κινητικότητας - Από τα υπ. Υγείας και Εργασίας τα περισσότερα αιτήματα

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 09:19 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 10:48
Δημόσιο: Τον Ιανουάριο οι πρώτες μετατάξεις μέσω της κινητικότητας - Από τα υπ. Υγείας και Εργασίας τα περισσότερα αιτήματα
Facebook Twitter Whatsapp

Από την 1 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων προς μετάταξη από υπαλλήλους άλλων φορέων καλούνται να εγκρίνουν τους υπαλλήλους που με βάση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, εμπειρία στα ίδια καθήκονται και τις έκθέσεις αξιολόγησης θα μεταταγούν στη νέα τους θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από φορείς και Οργανισμούς των Υπουργείων Υγείας (νοσοκομεία κλπ) και Εργασίας (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) προέρχονται κατά βάση τα περισσότερα από τα αιτήματα για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων υπαλλήλων, με βάση το νέο σύστημα κινητικότητας που άρχισε ήδη να λειτουργεί στο Δημόσιο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων από φορείς του Δημοσίου και ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτημάτων που υπέβαλαν φορείς του δημοσίου και τα οποία αναλογούν σε 909 θέσεις εργασίας, οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Αιτήματα για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων προέρχονται επίσης από αποκεντρωμένες διοικήσεις που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως αιτούνται ζητούν υπάλλήλους με μετάταξη ή απόσπαση για την κάλυψη θέσεων σε δασαρχεία, περιβάλλον, αλλά και από το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής κλπ.

Τα αιτήματα για την κάλυψη 909 κενών οργανικών θέσεων απεστάλησαν στην 7μελή Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία με βάση το νόμο για την κινητικότητα έχει αναλάβει να τα εγκρίνει τα αιτήματα των φορέων εν όλω  ή εν μέρει.

Στη συνέχεια, τα αιτήματα  που θα γίνουν αποδεκτά θα αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να λάβουν γνώση οι ενδισαφερόμενοι υπάλληλοι και να αιτηθούν οι ίδιοι τη μετάταξή τους στο χρονικό διάστημα 15-30 Οκτωβρίου σε  μια από τις εγκεκριμμένες θέσεις προς πλήρωση.

Από την 1 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων προς μετάταξη από υπαλλήλους άλλων φορέων καλούνται να εγκρίνουν τους υπαλλήλους που με βάση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, εμπειρία στα ίδια καθήκονται και τις έκθέσεις  αξιολόγησης θα μεταταγούν στη νέα τους θέση. 

Οπως εκτιμάται, οι πρώτες μετατάξεις υπαλλήλων με το νέο σύστημα της κινητικότητας θα λάβουν χώρα από τις 15 Δεκεμβρίου-31 Ιανουαρίου του 2018 ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της κινητικότητας για φέτος.