ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλείο ψυχής! Οι γονείς της άτυχης Ευαγγελίας δώρισαν το ποσό που είχε συγκεντρωθεί για την κόρη τους

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 11:44 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 13:08
Μεγαλείο ψυχής! Οι γονείς της άτυχης Ευαγγελίας δώρισαν το ποσό που είχε συγκεντρωθεί για την κόρη τους
Facebook Twitter Whatsapp

Το ποσό πρόκειται να μοιραστεί στις δυο περιπτώσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια επίδειξη αξιοπρέπειας προχώρησαν οι γονείς της άτυχης Ευαγγελίας από την Κρήτη που πάλεψε αλλά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αλέκος και η Γεωργία Καστρινάκη δώρισαν στο Σύλλογο υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, μη αντιμετωπίσιμες στην Ελλάδα «ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ», τα χρήματα που προορίζονταν για τις θεραπείες της κόρης του, για να βοηθήσουν τις περιπτώσεις των παιδιών που έχει αναλάβει το σωματείο.

Το ποσό που κατατέθηκε φτάνει τις 185.000€ και πρόκειται να μοιραστεί στις δυο περιπτώσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος. Αυτή του μικρού Παναγιώτη Τσολάνα, που διαγνώστηκε με Νευροβλάστωμα 4ου σταδίου πριν 3 χρόνια και αυτή του μικρού Χριστόφορου Κωνσταντόπουλου, σύμφωνα με το zarpanews.gr

Η μητέρα του μικρού Χριστόφορου απηύθυνε το δικό της μήνυμα στους γονείς της Ευαγγελίας λέγοντας: "Η συγκίνησή μας ειναι μεγάλη, ο θαυμασμός μας για την κίνηση αυτή απεριόριστος και το ευχαριστώ μας φαίνεται πολύ λίγο. Το αγγελούδι αυτό ήταν και θα ειναι πάντα στις καρδιές μας. Τα δάκρυα μας ειναι λύπης και χαράς μαζί…».

Το χρονικό

Η μικρή Ευαγγελία είχε διαγνωστεί με καρκίνο, και πιο συγκεκριμένα με επιθηλιακό όγκο Wilms.

Μετά από μακρά νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα της βρετανικής πρωτεύουσας και μάλιστα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατόν το ποσό που χρειαζόταν (380.000 ευρώ) για να ταξιδέψει το κοριτσάκι στο εξωτερικό.

Αν και αρχικά ο οργανισμός του μικρού κοριτσιού ανταποκρινόταν θετικά στην πειραματική θεραπεία που ακολουθούσε, δυστυχώς επιπλοκή που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο, έπληξε τους πνεύμονες της, με αποτέλεσμα η Ευαγγελία λίγες ώρες αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η "τελευταία πράξη" του δράματος στην τραγική ιστορία της 8χρονης παίχτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας Χανίων, όπου οι γονείς, συγγενείς και φίλοι της απηύθυναν το τελευταίο "αντίο".