ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητές προπηλάκισαν την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 12:48 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 12:24
Φοιτητές προπηλάκισαν την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Facebook Twitter Whatsapp

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την διακοπή των συγγραμμάτων και ζητούσαν δωρεάν στέγαση και σίτιση για όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για προπηλακισμούς κατηγορεί η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ομάδα φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Οπως αναφέρει η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 150 άτομα τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανη και τους Προέδρους των Τμημάτων. Στη συνέχεια «μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.».

Η Πρυτανεία εξέφρασε τη λύπη της για τα γεγονότα, που όπως αναφέρει «δεν συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας».

Όπως μάλιστα δήλωσε στο newpost.gr η Πρύτανης Β. Κυριαζοπούλου «υπάρχει μια μικρή μερίδα ατόμων, η οποία θέλουν να διαλύσουν την οποιαδήποτε έννοια διαλόγου και χρησιμοποιούν τις απειλές και τη βία. Δεν λύνονται όμως έτσι τα προβλήματα», προσθέτοντας ότι από τους προπηλακισμούς ένας πρώην πρύτανης που ήταν παρών ένιωσε δυσφορία και ήταν λίγο πριν το έμφραγμα».

Το περιστατικό σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά τη νέα στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου με αφίσες που φέρουν τη φωτογραφία του και οι οποίες γέμισαν τοίχους του ιδρύματος, αλλά και πολλές γωνιές στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και τις οδούς Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη. Η αφίσα έφερε επίσης τον τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από κείμενο κατά του πανεπιστημιακού.