ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα ιδιόχειρα σημειώματα του Μ. Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 20:07 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 21:24
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για τις σκέψεις του επιχειρηματία, σε τρία γράμματα με τα οποία απευθύνεται στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα ιδιόχειρα σημειώματα του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρίας του έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός STAR. Πρόκειται για τις σκέψεις του επιχειρηματία, σε τρία γράμματα με τα οποία απευθύνεται στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

Το πρώτο σημείωμα αναφέρει:

Κατερινούλα μου,

Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια σου κάποιο από τα μηνύματα που είχα παρακαλέσει να σου στείλουν. Φοβάμαι πως όχι…

Θέλω να σας πως αυτούς τους πέντε μήνες , ο μεγαλύτερος πόνος για μένα ήταν η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου ήταν η αγωνία και η θλίψη σου.

Ένιωσα για σένα τόσο μεγάλη ανάγκη, λές και τα 27χρονια που είμαστε μαζί είχαμε γίνει ΕΝΑ. Μετάνιωσα για τις φορές που δεν ρουφούσα την τρυφερότητα και την αγάπη που μου έδινες τόσο απλόχερα για την όμορφή στου καρδιά. Πιστεύω πως γρήγορα θα είμαστε μαζί να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να ζήσουμε όμορφα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ

Ο Μιχάλης σου.

Το δεύτερο σημείωμα του επιχειρηματία απευθύνεται στα παιδιά του:

Αγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μας δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν… θέλω να πιστεύω πως παρά το σοκ και την αγωνία σας, μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας κι αν δεν πήγε καλά, θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο…

Κι ότι σταθήκατε όσο μπορούσατε δίπλα στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο… δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία… Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη, όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε!

Σας αγαπώ και σας σκέφτομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

Θέλω να σας δω να προοδεύετε, να δημιουργείτε, μα πάνω απ όλα να είσαστε ασφαλείς, και ευτυχισμένο και άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας. 

Στην τρίτη του επιστολή απευθύνεται σε επιστήθιο φίλο του:

Καλέ μου φίλε Α…

Μου λείπει πολύ η καλή μας παρέα. Σε παρακαλώ, το γράμμα αυτό δώσε το απευθείας στα χέρια των γονιών μου ή του Μ... χωρίς να ανοιχθεί και χωρίς να το μάθει κανείς.

Ο φίλος σου, Μιχάλης!

Υ.Γ Συγγνώμη που σε βάζω σε μπελά, αλλά τα τηλέφωνα όλα που θυμάμαι παρακολουθούνται…