ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι ματωμένες επιστολές του Μ. Λεμπιδάκη στην οικογένειά του: «Κάντε γρήγορα...»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 09:10 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 14:29
Αυτές είναι οι ματωμένες επιστολές του Μ. Λεμπιδάκη στην οικογένειά του: «Κάντε γρήγορα...»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μία από τις επιστολές φαίνεται η υπομονή του να εξαντλείται, καθώς παρακαλεί τους δικούς του "να κάνουν λίγο γρήγορα"...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκλονίζουν οι ιδιόχειρες επιστολές του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρίας του. Κάποιες από αυτές μάλιστα φέρουν ως σφραγίδα το αίμα του 54χρονου, μετά από απαίτηση των απαγωγέων του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, όπως φαίνεται και από τις επιστολές, φυλακισμένος και αλυσοδεμένος σε ένα δωμάτιο, προσπαθούσε να καθησυχάσει την οικογένειά του και να δώσει κουράγιο. Σε μία από τις επιστολές ωστόσο, φαίνεται η υπομονή του να εξαντλείται, καθώς παρακαλεί τους δικούς του "να κάνουν λίγο γρήγορα"... 

Συγκλονιστική η επιστολή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, με παραλήπτες τα παιδιά του και η οποία φέρει ημερομηνία 22 Αυγούστου:

«Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν...Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας.

Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παπού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας»

Σε μία άλλη επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα "Πατρίς", ο Μιχάλης Λεμπιδάκης γράφει:

«Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν»

«Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του H… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…
Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.
Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».