ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολαιογράφοι: Πολλά τα... λεφτά πίσω από τους πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 12:27 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 13:25
Συμβολαιογράφοι: Πολλά τα... λεφτά πίσω από τους πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν
Facebook Twitter Whatsapp

Αποφασίστηκε από εδώ και στο εξής, μετά από κάθε ματαίωση πλειστηριασμού να εκδίδετει από τον Σύλλογο ανακοίνωση, όπου θα γνωστοποιούνται τα ποσά που οφείλουν οι οφειλέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα μεγάλης αξίας, σε περιοχές όπως το Παλαιό Ψυχικό, από «αυτοαποκαλούμενες συλλογικότητες», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών- Πειραιά, που καταδικάζει τις "επανειλημμένες" επιθέσεις σε συμβολαιογράφους και διευκρινίζει ότι οι προγραμματιμένοι πλειστηριασμοί "ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία".

Μάλιστα, αποφασίστηκε από εδώ και στο εξής, μετά από κάθε ματαίωση πλειστηριασμού να εκδίδετει από τον Σύλλογο ανακοίνωση, όπου θα γνωστοποιούνται τα ποσά που οφείλουν οι οφειλέτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συμβολαιογράφων: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!