ΕΛΛΑΔΑ

«Ρουκέτες» ΠΟΕΔΗΝ κατά του υπ. Υγείας για την ιλαρά - «Σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία»

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 15:07 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 19:28
«Ρουκέτες» ΠΟΕΔΗΝ κατά του υπ. Υγείας για την ιλαρά - «Σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ελλείψεων που παρατηρούνται στα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι πολλές, φτάνοντας στο σημείο τους εργαζόμενους να τις πληρώσουν από την τσέπη τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων απέναντι στην έξαρση του φαινομένου της ιλαράς, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για επιπολαιότητα.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι πολλές, φτάνοντας στο σημείο ορισμένες φορές τους εργαζόμενους να τις πληρώσουν από την τσέπη τους. Μία εξ’ αυτών είναι η απουσία αντιδραστηρίων για έλεγχο αντισωμάτων «Το Pasteur δεν κάνει έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό των Νοσοκομείων δωρεάν. Μόνο επί πληρωμή. Όσοι εργαζόμενοι έστειλαν δείγματα, πλήρωσαν από την τσέπη τους 40 ευρώ. Ο έλεγχος αντισωμάτων δεν συνταγογραφείται».

ροσθέτει ότι τα Νοσοκομεία «δεν προμηθεύτηκαν ούτε ένα εμβόλιο ιλαράς. Εάν όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι τρέξουν να προμηθευτούν εμβόλια από τα φαρμακεία, χωρίς έλεγχο αντισωμάτων, τα εμβόλια θα εξαντληθούν αμέσως και δεν θα μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσοι διαθέτουν αντισώματα είναι τελείως αντιεπιστημονικό να κάνουν εμβόλιο, στρεσάροντας τον οργανισμό τους με εξασθενημένο ιό ιλαράς», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.