ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση πριν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 20:05 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 21:30
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο».

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών για να πλησιάσουν τον χώρο, με τους άνδρες των ΜΑΤ να τους απωθούν και να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών. 

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαδηλωτές - σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στα 100 άτομα - συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των τραπεζών, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών. Τελικά η πορεία, μέσω της οδού Αγγελάκη κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου «πολιτικούς και οικονομικούς ενόχους της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού» και «dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας», ενώ στρέφεται προσωπικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη.