ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Σύρου: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 21:05 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 21:01
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειες τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντίθεσή του με τα όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο αλλαγής φύλου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές του ενώ μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως καινοφανές ότι μπορείς να κάνεις αλλαγή φύλου πάνω από μία φορές για να συμπληρώσει ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή».

«Οι συνάνθρωποι μας θεωρούν ότι άλλο είναι κι άλλο φαίνονται. Σε αυτούς ως σήμερα η Εκκλησία δεν εμπόδισε να αυτοπροσδιορίζονται», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σύρου σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Εκκλησία σε όσα επιχειρούνται αναφέροντας ότι υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Ραγκούση τονίζοντας ότι «Εμείς δεν φοράμε τήβεννο, φοράμε το ωμοφόριο της συγγνώμης, δεν θα δικάσουμε τον κ. Ραγκούση, τον καλέσαμε να αποδείξει όσα είπε και ζητούμε να αποκατασταθεί στα μάτια του κόσμου η Εκκλησία για όσα ο κ. Ραγκούσης είπε στις δηλώσεις τους».

«Για λόγους πνευματικούς και ανθρωπολογικούς η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, γι΄ αυτό και παρακαλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο», είπε ο Μητροπολίτης Σύρου, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία «αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλους όσοι ζητούν την βοήθεια της».