ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημόσιο «ξεχνά» να πληρώσει ενοίκια

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 21:01 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 23:59
Facebook Twitter Whatsapp

Η λίστα με τις οφειλές του κράτους που αφορούν ενοίκια ακινήτων που δεσμεύει το ίδιο, είναι μεγάλη και τα ποσά που συσσωρεύονται δυσθεώρητα, αποδεικνύοντας ότι ανάμεσα στους «κακοπληρωτές» που καλείται να αντιμετωπίσει επί καθημερινής βάσεως, έρχεται τώρα να αντικρίσει ακόμη έναν.

«Κακό μπελά» φαίνεται πως έχουν βρει ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες και υπουργεία, καθώς όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν να εισπράξουν ενοίκια δυο ετών.

Η λίστα με τις οφειλές του δημοσίου που αφορούν ενοίκια ακινήτων είναι μεγάλη και τα ποσά που συσσωρεύονται δυσθεώρητα, αποδεικνύοντας ότι ανάμεσα στους «κακοπληρωτές» που καλείται να αντιμετωπίσει επί καθημερινής βάσεως, έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένας.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου περιγράφει στον ΣΚΑΙ την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει εδώ και δυο χρόνια. Το κράτος του χρωστά 300.000 ευρώ και ο ίδιος φοβάται ότι αν προχωρήσει σε καταγγελία, ίσως και να μην εισπράξει ποτέ αυτό το ποσό.

Τα παράξενα του δημοσίου ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους σε πολίτες κα επιχειρήσεις, νοικιάζει πανάκριβα ακίνητα αφήνοντας τα δικά της να ρημάζουν.