ΕΛΛΑΔΑ

Mόνο στο Newpost: Λύκειο χωρίς καθηγητές στην Κω - Οι γονείς απειλούν να πάρουν τα παιδιά τους

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2017, 09:42 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2017, 09:32
Mόνο στο Newpost: Λύκειο χωρίς καθηγητές στην Κω - Οι γονείς απειλούν να πάρουν τα παιδιά τους
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κατάληψη βρίσκονται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι 187 μαθητές

Σε κατάληψη βρίσκονται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι 187 μαθητές λυκείου στο Ζηπάρι της Κω, καθώς αν και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει απο τις 15 Σεπτεμβρίου, μέχρι και σήμερα εκείνοι έχουν μόλις 5 καθηγητές!

Οι γονείς ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο δημαρχείο του νησιού, ενώ απειλούν να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που όπως καταγγέλουν, επιδεικνύει το υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημά τους.

Το συγκεκριμένο λύκειο στο Ζηπάρι, είναι το μόνο σε όλη την χώρα, όπου οι μαθητές δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια ώρα κανονικού μαθήματος, με τα παιδιά της τρίτης τάξης μάλιστα, να καλούνται να δώσουν Πανελλάδικές εξετάσεις.

Εκτός της έλλειψης καθηγητών, οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσα σε λυόμενες αίθουσες ενώ πολλές φορές τα παιδιά «στοιβάζονται» στις τάξεις ανά 30 άτομα προκειμένου να μην βρίσκονται άσκοπα στον αύλιο χώρο του σχολείου.

Με επιστολή τους που κοινποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, βουλευτές και αρμόδιους φορείς σημειώνουν πως, «Με το υπ' αρ. 3861/Β/01-12-2016 ΦΕΚ ιδρύθηκε το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ζηπαρίου ως ανεξάρτητο σχολικό συγκρότημα (λειτουργούσε μέχρι τότε ως λυκειακές τάξεις στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου) και αναμέναμε ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες.

Αντί αυτού, πέραν των πολλών κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο μας τα οποία επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε προσεχώς, βρισκόμαστε δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς εκπαιδευτικούς, καθώς δεν έχει στελεχωθεί με τις απαραίτητες ειδικότητες . Το σχολείο λειτουργεί μέχρι σήμερα με πέντε καθηγητές ενώ χρειάζεται άλλους εννέα για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».

Οι γονείς του Λυκείου Ζηπαρίου εκφράζουν, «Την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την κατάσταση , την πλήρη υποστελέχωση του σχολείου μας , τις πολλές ελλείψεις καθηγητών και τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες των παιδιών μας, Τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, ενώ καταγγέλουν « την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων για τη στελέχωση του σχολικού συγκροτήματος το οποίο ιδρύθηκε την 01/12/2016 με μόνιμο προσωπικό».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι γονείς και οι μαθητές θα πραγματοποιοήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του νησιού.