ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακιστέοι όλοι οι συλληφθέντες - Στόματα ερμητικά κλειστά για τον «εγκέφαλο»

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2017, 06:47 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2017, 08:06
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακιστέοι όλοι οι συλληφθέντες - Στόματα ερμητικά κλειστά για τον «εγκέφαλο»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο μαραθώνιος των απολογιών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από ένα μαραθώνιο απολογιών που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι επτά συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου περίπου στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου και ξεκίνησαν οι πολύωρες απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.

Από τους κατηγορούμενους τουλάχιστον δύο δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, γιατί φοβούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.

Ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο στο οποίο είχαν μεταφέρει οι δράστες τον κ. Λεμπιδάκη ήταν ο πρώτος που απολογήθηκε.

Δήλωσε ότι αναγκάστηκε στο τελευταίο στάδιο της απαγωγής να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι' αυτό.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, όπως και ο 22χρονος κτηνοτρόφος από τα Χανιά. Συνήγοροι των κατηγορούμενων δήλωσαν νωρίτερα ότι οι εγκέφαλοι και οι εκτελεστές της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Λεχωβίτης επιβεβαίωσε- σύμφωνα πάντα με το neakriti- ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταχύτητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και αναζητά άλλα οκτώ άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.