ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Μόρια: Το 5χρονο προσφυγόπουλο πέθανε στον ύπνο του

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2017, 19:34 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 08:10
Θλίψη στη Μόρια: Το 5χρονο προσφυγόπουλο πέθανε στον ύπνο του
Facebook Twitter Whatsapp

Το παιδάκι αντιμετώπιζε σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με σοβαρά προβλήματα υγείας ήρθε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πεντάχρονο αγοράκι από τη Συρία, που «έσβησε» στη Μόρια.
Η πολυμελής οικογένεια βρέθηκε στη χώρα μας και φιλοξενείται σε σκηνή του κέντρου υποδοχής της Μόριας τις τελευταίες ημέρες.

Το άτυχο παιδάκι είχε φτάσει με την πολυμελή οικογένειά του από τη Συρία στο νησί την περασμένη Τρίτη. Είχε άλλα πέντε αδελφάκια ενώ η μητέρα του είναι έγκυος.

Την Παρασκευή, η μητέρα του πήγε στους γιατρούς για να την εξετάσουν και μεταξύ άλλων τους ανέφερε το πρόβλημα του παιδιού, το οποίο παρουσίαζε σπασμούς και άλλα νευρολογικά προβλήματα.

Φέρεται να τους ενημέρωσε ότι το παιδί είχε ένα σοβαρό ογκολογικό πρόβλημα στο κεφάλι, το οποίο δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση πριν συμπληρώσει τον έκτο χρόνο της ηλικίας του.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση-πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι το παιδί δεν ξύπνησε, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΙ, Νίκος Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξετάσεις του παιδιού, που είχε μαζί της η μητέρα του, από τη Συρία όπου το εξέτασαν γιατροί, το παιδί είχε ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα. Μιλώντας στο Newpost, ο κ. Παπαευσταθίου επιβεβαιώνει ότι το αγοράκι πέθανε στον ύπνο του το πρωί της Κυριακής και μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν οι γιατροί που έχουν αναλάβει την επίβλεψη των προσφύγων για να εξετάσουν το παιδί και ζήτησαν την άμεση διακομιδή του στο Βοστάνιο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πρωί της Δευτέρας θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.