ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Μην πατήσουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν την αλλαγή φύλου

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 09:16 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 10:54
Μητροπολίτης Σεραφείμ: Μην πατήσουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν την αλλαγή φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο μητροπολίτης Πειραιώς τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του νομοσχεδίου «συμβουλεύοντας» μάλιστα όποιον βουλευτή το ψηφίσει, να μην ξαναπατήσει στην εκκλησία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλαγή… της πολιτικής ατζέντας βλέπει πίσω από το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης «πυροτέχνημα» για να «χαϊδέψει τα αφτιά του… αριστερού κόσμου».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο μητροπολίτης Πειραιώς τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του νομοσχεδίου «συμβουλεύοντας» μάλιστα όποιον βουλευτή το ψηφίσει, να μην ξαναπατήσει στην εκκλησία!

Ο μητροπολίτης αναφερόμενος στους διεμφυλικούς χαρακτήρισε «ύβρη» τη «μεταβολή του σώματος»: «Δεν είναι δυνατόν να έχουν αυτή την απαίτηση!  Να μεταβάλλουν το φύλο τους. Αυτό είναι φαιδρότητα! Τους τιμά ως πρόσωπα; Τιμά και την κοινωνία;»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς «ικέτευσε» αυτά τα πρόσωπα να «σέβονται τη δημιουργία του Θεού», δίνοντας και πολιτική διάσταση, καθώς υποστήριξε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιχειρεί αλλαγή της πολιτικής ατζέντας «ξεχνώντας συντάξεις, επίδομα θέρμανσης και φορολογία επιχειρήσεων».

Τέλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης «για να χαϊδέψει τα αφτιά του αριστερού κόσμου της».