ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Κω: «Πρόκληση η δημιουργία μόνιμου hot spot στο νησί»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 14:30 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 15:27
Δήμαρχος Κω: «Πρόκληση η δημιουργία μόνιμου hot spot στο νησί»
Facebook Twitter Whatsapp

Πως σχολιάζει ο Γιώργος Κυρίτσης την πρόθεση για μόνιμο hot spot στο νησί.

Ως «πρόκληση» χαρακτήρισε  ο δήμαρχος Κω την πρόθεση της κυβέρνησης για την δημιουργία πέντε μόνιμων δομών, ελάχιστης χωρητικότητας 8.500 ανθρώπων σε Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο και Λέρο. 

Όπως τόνισε, «Κάποιοι όμως φροντίζουν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας γιατί διαφορετικά το hot spot της Κω θα είχε κλείσει ή θα είχε ελάχιστους. Αποδεικνύεται ότι ξεκάθαρα πλέον, κάποιοι έχουν επιλέξει να μετατρέψουν την Κω του τουρισμού, σε αποθήκη ανθρώπων. Δεν τους αρκεί το ένα hot spot, θα φτιάξουν και δεύτερο και τρίτο αλλά και όσα χρειαστούν».

Ο Γιώργος Κυρίτσης ρωτά τους υπεύθυνους για την χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής, «αφού η Κως δεν έχει πλέον ροές γιατί θέλουν να την μετατρέψουν με το ζόρι σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών. Γιατί στην Κω και όχι κάπου αλλού.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει εξηγήσει πειστικά γιατί έχουν εξαιρεθεί συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από το χάρτη των hot spot, όπως για παράδειγμα η Κρήτη. Γιατί δεν υπάρχει αναλογική κατανομή ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιοχής»;

Καταλήγοντας επισημαίνει πως, «Νομιμοποίηση στην μετατροπή της Κω σε αποθήκη και χώρο εγκλωβισμού ανθρώπων για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους, δεν πρόκειται να προσφέρουμε ποτέ.Οι μάσκες πέφτουν, οφείλουν όλοι να δουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. 

Το παραμύθι της απαγόρευσης μετακίνησης όσων είναι στα hot spot των νησιών ξέφτισε. Με τον κίνδυνο να καταρρεύσει πλέον και με απόφαση του ΣτΕ, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα: hot spot στα νησιά μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και όποιος αντέξει».