ΕΛΛΑΔΑ

«Δεξαμενή» για τις επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο με 30.000 κατόχους μεταπτυχιακών ή διδακτορικών

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 17:32 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 19:34
«Δεξαμενή» για τις επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο με 30.000 κατόχους μεταπτυχιακών ή διδακτορικών
Facebook Twitter Whatsapp

«Μέλημά μας είναι να θέσουμε τις θεσμικές εκείνες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη οριζόντιων πολιτικών. Να εισάγουμε, δηλαδή, ένα αντικειμενικό σύστημα διαδικασιών που θα αποσκοπεί στον διαχωρισμό της πολιτικής τάξης από τον διοικητικό μηχανισμό. Αυτός ο διαχωρισμός αποτελεί, άλλωστε, κατάκτηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή, εργαζόμαστε ήδη, με στόχο την εμπέδωση της ανεξαρτησίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στον δημόσιο τομέα» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τη δεξαμενή περίπου 30.000 υπαλλήλων του δημοσίου οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών θα στελεχωθούν σύντομα οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο μέσω του νέου αδιάβλητου συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

Τα παραπάνω ανέφερε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά την ομιλία της σε ημερίδα με τίτλο «Σύστημα επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων» που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

«Μέλημά μας είναι να θέσουμε τις θεσμικές εκείνες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη οριζόντιων πολιτικών. Να εισάγουμε, δηλαδή, ένα αντικειμενικό σύστημα διαδικασιών που θα αποσκοπεί στον διαχωρισμό της πολιτικής τάξης από τον διοικητικό μηχανισμό. Αυτός ο διαχωρισμός αποτελεί, άλλωστε, κατάκτηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή, εργαζόμαστε ήδη, με στόχο την εμπέδωση της ανεξαρτησίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στον δημόσιο τομέα» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός και συνέχισε:

«Από αυτή τη λογική υπαγορεύεται και το νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Γιατί, καθιστά τις διαδικασίες εξέλιξης διάφανες και αξιοκρατικές. Γιατί, θεσπίζει μετρήσιμα κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις. Γιατί, ενισχύει το αίσθημα δικαίου μεταξύ των στελεχών υψηλών προσόντων. Που, υπερβαίνουν, σήμερα τις 30.000 στο ελληνικό Δημόσιο (κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών), παρά τα όσα απαξιωτικά σκοπίμως κάποιοι ισχυρίζονται. Ταυτόχρονα, το νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων σηματοδοτεί μια αλλαγή στην κατεύθυνση ενός πιο δημοκρατικού και ανοιχτού συστήματος διακυβέρνησης».

«Οι επιτελικές, δηλαδή, θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης δεν θα επηρεάζονται από την εκάστοτε πολιτική εναλλαγή στη χώρα. Την προσέγγιση αυτή υποστηρίζουν θεσμικά και τεχνικά εργαλεία. Ειδικότερα, για πρώτη φορά διατίθεται ηλεκτρονικά το Εγχειρίδιο Δομημένης Συνέντευξης. Επίσης, στις κρίσεις των Γενικών Διευθυντών συμμετέχουν δύο μέλη του ΑΣΕΠ, ένας Νομικός Σύμβουλος του Κράτους και ένας εκπρόσωπος του ΕΚΔΔΑ. Ζητούμενο αυτής της προσέγγισης είναι και η αναγνώριση του επιτελικού ρόλου των Προϊσταμένων στην επίτευξη του τελικού σκοπού του κάθε φορέα. Τα στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις αυξημένης ευθύνης αποτελούν τους καταλύτες για την οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία της ίδιας της Δημόσιας Διοίκησης» υποστήριξε.