ΕΛΛΑΔΑ

Αν είναι δυνατόν: Κατέσχεσαν 8 ευρώ από λογαριασμό άνεργης μητέρας

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 17:33 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 19:03
Αν είναι δυνατόν: Κατέσχεσαν 8 ευρώ από λογαριασμό άνεργης μητέρας
Facebook Twitter Whatsapp

Διαπίστωσε ότι το ποσό αυτό είχε εξαφανιστεί και ότι χρωστούσε 6.212,27 ευρώ στην εφορία.

Δεν πίστευε στα μάτια μια άνεργη μητέρα από το Ηράκλειο Κρήτης όταν ανυποψίαστη πήγε να τραβήξει τα τελευταία 8 ευρώ που είχε στον ακατάσχετο λογαριασμό της και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν.

Σύμφωνα με το ekriti.gr η γυναίκα ζει από το υπόλοιπο ενοικίου που λαμβάνει και από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Θέλοντας να πάει στο σούπερ μάρκετ και προκειμένου να μην εκτεθεί ήθελε να επιβεβαιώσει ότι στον λογαριασμό της υπήρχαν 8 ευρώ. Προς μεγάλη της έκπληξη, διαπίστωσε ότι το ποσό αυτό είχε εξαφανιστεί και ότι χρωστούσε 6.212,27 ευρώ στην εφορία.

Η επιστολή που έστειλε στο ekriti.gr:

"Κόντεψα να τρελαθώ το πρωί. Πήγα στην Τράπεζα να δω πόσα ψιλά είχα για να πάρω να φάμε ήξερα πως έχω 8 ευρώ... Ο λογαριασμός είναι ακατάσχετος δηλωμένος και μιας και είμαι άνεργη μπαίνουν μόνο επιδόματα οικογενειακά και του ΚΕΑ που από τον τελευταίο ήταν τα 8 ευρώ.

Τα χρήματα είχαν φύγει και με δείχνει χρεωμένη με 6212.27 ευρώ, που όφειλα στην εφορία τα τελευταία 4-5 χρόνια. Είμαι άνεργη, μονογονέας με δύο παιδιά, το ένα στο Λύκειο το άλλο στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχω ξεσπιτωθεί για να ενοικιάσω το σπίτι και να μένω σε μικρό οικονομικό, ώστε να μου μένουν 90 ευρώ για να καλύψω ένα δύο λογαριασμούς. Ο φόρος που μου ήρθε φέτος είναι 2.254,32 για 4.130 που δηλώνω!!!

Είχα δύο αμάξια, το ένα χαλασμένο που λόγω οφειλών σε τέλη δεν μπορούσα να το πάω σκουπίδια ως πριν από ένα μήνα που άλλαξε λέει ο νόμος και μπορούσα. Τεκμήρια λέει. Τα παιδιά το χαλασμένο αμάξι και το αμάξι του 2000 που έχω εν κινήσει.

Μου είπαν στην Τράπεζα πως ότι χρήματα θα μπαίνουν θα μου τα παίρνει η εφορία. Δηλαδή θα φοβάμαι να βρω δουλειά που να βάζουν το μισθό στη Τράπεζα; Και γίνεται να μου πάρουν τα χρήματα από το ακατάσχετο; Με 8 ευρώ θα σωθούν;"