ΕΛΛΑΔΑ

Διημερίδα για τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση» στις 14 και 15 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 21:23 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 21:15
Διημερίδα για τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση» στις 14 και 15 Οκτωβρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος της διημερίδας είναι η διεπιστημονική διερεύνηση των πολύπλευρων πτυχών του φαινομένου αυτού και στην ανάπτυξη ευρύτερης συζήτησης και προβληματισμού ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τους εμπλεκόμενους ελληνικούς και γερμανικούς φορείς και τους ίδιους τους μετανάστες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου/Βρανδεμβούργου διοργανώνει στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 Διημερίδα με θέμα τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση».

Στόχος της διημερίδας είναι η διεπιστημονική διερεύνηση των πολύπλευρων πτυχών του φαινομένου αυτού και στην ανάπτυξη ευρύτερης συζήτησης και προβληματισμού ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τους εμπλεκόμενους ελληνικούς και γερμανικούς φορείς και τους ίδιους τους μετανάστες.

Ενότητες την διημερίδας θα είναι η μετανάστευση κατά την οποία θα γίνει Ερευνητική αποτύπωση της νέας ελληνικής μετανάστευσης με έμφαση στο φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» («brain drain»). Δεύτερη ενότητα θα αποτελέσει ο πολιτισμός μέσω διαπολιτισμικών αλληλεπιδράσεων των νέων Ελλήνων μεταναστών με τις τοπικές κοινωνίες και η παρουσία και δράση των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών στις χώρες υποδοχής. Τρίτη ενότητα θα είναι η ένταξη που θα παρουσιαστεί μέσω εμπειριών των νέων μεταναστών στις χώρες υποδοχής.