ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε μετανάστη στα Πατήσια - Νέα καταγγελία για ρατσιστική επίθεση

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 12:02 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 12:00
Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε μετανάστη στα Πατήσια - Νέα καταγγελία για ρατσιστική επίθεση
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα χτυπήματα σε 30χρονο Πακιστανό.

Άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα 10 ατόμων, οι οποίοι όπως καταγγέλει τον ξυλοκόπησαν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, υποστηρίζει πως υπέστη ένας 30χρονος άνδρας Πακιστανικής υπηκοότητας. 

Η επίθεση σημειώθηκε στα Πατήσια στις 03:00 τα ξημερώματα και οι φωτογραφίες από τα χτυπήματα σοκάρουν.

Ειδικότερα, η επίθεση σε βάρος του Ουσμάν Μοχάμεντ, σημειώθηκε ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, τότε δέχτηκε επίθεση- λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών.

Όπως υποστήρίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, «Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ''Αγία Όλγα'' με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια.Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθηκε τι του φώναζαν όταν τον χτυπούσαν».

Όπως καταλήγει το ΚΕΕΡΦΑ, «Τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος. Οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ό,τι είναι γνωστοί στην Αστυνομία».