ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Στο 80% η αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τη διαδικασία της αξιολόγησης

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 15:39 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 16:45
ΑΔΕΔΥ: Στο 80% η αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τη διαδικασία της αξιολόγησης
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ακύρωσαν την αξιολόγηση και την προσπάθεια απεργοσπασίας από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Την μαζική συμμετοχή των σωματείων και των ομοσπονδιών στην απεργία της 12ης Οκτωβρίου ζητά το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης με αφορμή την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α' αξιολογητές σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ακύρωσαν την αξιολόγηση και την προσπάθεια απεργοσπασίας από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, η συμμετοχή στην απεργία-αποχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μεγάλη.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γρηγόρης Καλομοίρης, η συμμετοχή έφθασε το 75-80%.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, δήλωσε ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων έχει απονομιμοποιήσει πλήρως κάθε διαδικασία αξιολόγησης και έχει «ενταφιάσει» τον νόμο Βερναρδάκη. Ο κ. Πάιδας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, επιστρατεύτηκαν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς μηχανισμοί και καλοθελητές, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα όργιο αυθαιρεσιών, καλώντας τους εργαζόμενους να καταθέσουν φύλλα αξιολόγησης, ακόμη και μετά την καταληκτική ημερομηνία, και διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα θεωρηθούν εμπρόθεσμα.

Το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης κάλεσε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν μαζικές και μαχητικές πρωτοβουλίες την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α' αξιολογητές σε όλη τη χώρα.