ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή - Άκαρπη η συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Υγείας

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 07:45 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 14:56
Facebook Twitter Whatsapp

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης». Νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα η πορεία στη συνέχεια  κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, η ένταση σημειώθηκε όταν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έφτασαν έξω από τη Βουλή και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να αναρτήσουν ένα πανό που έγραφε: "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν".

Στη συνέχεια, πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική του ηγεσία. Ωστόσο, όπως δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως... δεν τα βρίσκουν.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ είχε προκηρύξει για σήμερα παννατική στάση εργασίας έως τη 1 το μεσημέρι και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών», ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση.

Όπως αναφέρει, 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση.

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, στάση εργασίας 9:00 - 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.