ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμεσονύχτιες κλήσεις από... Μαλδίβες και Βοσνία; Τι πρέπει να προσέχετε

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 12:36 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 15:44
Μεταμεσονύχτιες κλήσεις από... Μαλδίβες και Βοσνία; Τι πρέπει να προσέχετε
Facebook Twitter Whatsapp

Εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες και στοχεύουν στην οικονομική εξαπάτηση των πολιτών.

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες στην Αστυνομία για κλήσεις και μηνύματα σε κινητά από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού που καταλήγουν σε... εξωπραγματικές χρεώσεις των χρηστών. 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, για ανεπιθύμητες – αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.

Όπως γίνεται γνωστό, αυτές πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες και στοχεύουν στην οικονομική εξαπάτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης (00387) και (00960) αντίστοιχα.

Μετά από αυτά τα κρούσματα, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς.