ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα του Μ. Λεμπιδάκη: Πέρασα από το σημείο της απαγωγής πέντε λεπτά μετά

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 15:52 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 11:01
Συγκλονίζει η μητέρα του Μ. Λεμπιδάκη: Πέρασα από το σημείο της απαγωγής πέντε λεπτά μετά
Facebook Twitter Whatsapp

Όλα όσα αποκάλυψαν μέσω των καταθέσεών τους η μητέρα και η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που αφορούν την υπόθεση της εξάμηνης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Έχουν περάσει ήδη δυο εβδομάδες από την απελευθέρωση του και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα μέλη της οικογένειας του.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της η μητέρα του επιχειρηματία, Άννα-Κατίνα  είπε στις αρχές ότι  τον κάλεσε για να τον ενημερώσει, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν στην εταιρεία. Μετά την αποχαιρέτησε για να γυρίσει στο σπίτι του και να «ανάψει το τζάκι», όπου θα πήγαινε και η ίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος, οι δρόμοι τους χώρισαν και πέντε λεπτά αργότερα η μητέρα του επιχειρηματία πήρε τον δρόμο της επιστροφής. «Κινούμενη πλέον στην επαρχιακή οδό Γαζίου-Καλεσίων 500 μέτρα πριν από το σπίτι του γιου μου είδα ένα Mercedes τρακαρισμένο και τζάμια στον δρόμο αλλά επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς κυκλοφορίας και λόγω του ότι το σπίτι ήταν ακριβώς δίπλα πήγα αμέσως στο σπίτι του Μιχάλη να δω αν είναι το αμάξι του. Φτάνοντας στο σπίτι είδα ότι το αυτοκίνητο του Μιχάλη έλειπε και στη συνέχεια μαζί με τη νύφη μου Κατερίνα πήγαμε αμέσως στο σημείου όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο του παιδιού μου. Άρχισα να κάνω υποθέσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί και ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων η γυναίκα δήλωσε ότι ήταν σίγουρη πως πρόκειται για απαγωγή...«Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα οικονομικά της εταιρείας θα το γνώριζα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει κάνει αυτό το πράγμα στον γιο μου, το οποίο έχει διαλύσει όλη μας την οικογένεια και γενικά έχει αλλάξει τη ζωή μας», περιγράφει στην κατάθεσή της.

Τι κατέθεσε η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του 54χρονου επιχειρηματία, περιγράφοντας τι συνέβη στο κοινό τους ταξίδι πριν την απαγωγή.

«Είμαι η σύζυγος του Λεμπιδάκη Μιχαήλ, τον οποίο άγνωστοι δράστες απήγαγαν χθες στην επαρχιακή οδό Γαζίου- Καλεσίων, αφού προκάλεσαν σκόπιμα τροχαίο ατύχημα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. Δεν γνωρίζω να σας πω λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή. Ήμουν μαζί του κι εγώ μέχρι την Κυριακή 26-2-2017. Από το Μόναχο πήγαμε σε κάποιο χωριουδάκι με την ονομασία “Montabanc’’ και από εκεί στην Φρανκφούρτη. Από εκεί έφυγα εγώ για Ηράκλειο , ενώ ο Μιχάλης πήγε με τραίνο στην Πολωνία με κάποιο συνεργάτη μας. Ήξερα ότι θα γύριζε σήμερα το μεσημέρι όπως και έγινε», είπε αρχικά στις αρχές η Κατερίνα Λεμπιδάκη.

«Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί πήγε στο εργοστάσιο. Συναντήθηκε με τη μητέρα του και πήρε το αυτοκίνητό του για να έρθει στο σπίτι του. Στο σημείο αυτό ήθελα να προσθέσω ότι μαζί του μίλησα όταν έφυγε από το εργοστάσιο και όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. Περίπου στις 15:40 αν θυμάμαι καλά ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι, η οποία μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο κοντά στο σπίτι μας, το οποίο έμοιαζε σε αυτό του Μιχάλη. Έτσι με το αυτοκίνητο μου πήγα μαζί με την πεθερά μου  στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητο του Μιχάλη. Παρατήρησα πως είχε υποστεί ζημιές στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα ενώ είχε σπασμένο τζάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρώτη της κατάθεση η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ξεκαθαρίζοντας πως γρήγορα κατάλαβε μαζί με την πεθερά της πως δεν ήταν ατύχημα αλλά ότι «είχε συμβεί κάτι άλλο».

Η Κατερίνα Λεμπιδάκη στην κατάθεση της τόνισε ότι ο σύζυγος της δεν είχε δεχθεί απειλές «αν υπήρχε κάτι θα το γνώριζα. Δεν είχαμε δεχτεί κανένα απειλητικό τηλεφώνημα» ανέφερε.