ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 17:39 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 13:09
Αυτοί είναι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για τους επτά κατηγορούμενος τους υπόθεσης απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρόσωπα των απαγωγέων που επί έξι μήνες είχαν μετατρέψει σε εφιάλτη την καθημερινότητα τόσο του Μιχάλη Λεμπιδάκη όσο και της οικογένεια τους, έδωσε στη δημοσιότητα την Τέταρτη η αστυνομία.

Πρόκειται για τους επτά κατηγορούμενος τους υπόθεσης απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο.

Σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός. κοινού και κατά εξακολούθηση.

 Κλάδος Εμμανουήλ

Γρηγοριάδης Βασίλης

Πολομαρκάκης Εμμανουήλ

Γλυνιαδάκης Λευτέρης

Πολάκης Σταμάτιος

Παντρεμένος Χρήστος

Σταγογιάννης Εμμανουήλ

Τι κατέθεσαν η μητέρα και η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Στην κατάθεσή της η μητέρα του επιχειρηματία, Άννα-Κατίνα  είπε αρχές ότι  τον κάλεσε για να τον ενημερώσει, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν στην εταιρεία. Μετά την αποχαιρέτησε για να γυρίσει στο σπίτι του και να «ανάψει το τζάκι», όπου θα πήγαινε και η ίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος, οι δρόμοι τους χώρισαν και πέντε λεπτά αργότερα η μητέρα του επιχειρηματία πήρε τον δρόμο της επιστροφής. «Κινούμενη πλέον στην επαρχιακή οδό Γαζίου-Καλεσίων 500 μέτρα πριν από το σπίτι του γιου μου είδα ένα Mercedes τρακαρισμένο και τζάμια στον δρόμο αλλά επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς κυκλοφορίας και λόγω του ότι το σπίτι ήταν ακριβώς δίπλα πήγα αμέσως στο σπίτι του Μιχάλη να δω αν είναι το αμάξι του. Φτάνοντας στο σπίτι είδα ότι το αυτοκίνητο του Μιχάλη έλειπε και στη συνέχεια μαζί με τη νύφη μου Κατερίνα πήγαμε αμέσως στο σημείου όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο του παιδιού μου. Άρχισα να κάνω υποθέσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί και ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων η γυναίκα δήλωσε ότι ήταν σίγουρη πως πρόκειται για απαγωγή...«Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα οικονομικά της εταιρείας θα το γνώριζα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει κάνει αυτό το πράγμα στον γιο μου, το οποίο έχει διαλύσει όλη μας την οικογένεια και γενικά έχει αλλάξει τη ζωή μας», περιγράφει στην κατάθεσή της.

Αποκαλυπτική ήταν και η κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του 54χρονου επιχειρηματία, Κατερίνα Λεμπιδάκη η οποία περιέγραψε τι συνέβη στο κοινό της ταξίδι με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη πριν την απαγωγή.

«Είμαι η σύζυγος του Λεμπιδάκη Μιχαήλ, τον οποίο άγνωστοι δράστες απήγαγαν χθες στην επαρχιακή οδό Γαζίου- Καλεσίων, αφού προκάλεσαν σκόπιμα τροχαίο ατύχημα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. Δεν γνωρίζω να σας πω λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή. Ήμουν μαζί του κι εγώ μέχρι την Κυριακή 26-2-2017. Από το Μόναχο πήγαμε σε κάποιο χωριουδάκι με την ονομασία “Montabanc’’ και από εκεί στην Φρανκφούρτη. Από εκεί έφυγα εγώ για Ηράκλειο , ενώ ο Μιχάλης πήγε με τραίνο στην Πολωνία με κάποιο συνεργάτη μας. Ήξερα ότι θα γύριζε σήμερα το μεσημέρι όπως και έγινε», είπε αρχικά στις αρχές η Κατερίνα Λεμπιδάκη.

«Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί πήγε στο εργοστάσιο. Συναντήθηκε με τη μητέρα του και πήρε το αυτοκίνητό του για να έρθει στο σπίτι του. Στο σημείο αυτό ήθελα να προσθέσω ότι μαζί του μίλησα όταν έφυγε από το εργοστάσιο και όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. Περίπου στις 15:40 αν θυμάμαι καλά ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι, η οποία μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο κοντά στο σπίτι μας, το οποίο έμοιαζε σε αυτό του Μιχάλη. Έτσι με το αυτοκίνητο μου πήγα μαζί με την πεθερά μου πήγαμε στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητο του Μιχάλη. Παρατήρησα πως είχε υποστεί ζημιές στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα ενώ είχε σπασμένο τζάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρώτη της κατάθεση η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ξεκαθαρίζοντας πως γρήγορα κατάλαβε μαζί με την πεθερά της πως δεν ήταν ατύχημα αλλά ότι «είχε συμβεί κάτι άλλο».

Η Κατερίνα Λεμπιδάκη στην κατάθεση της τόνισε ότι ο σύζυγος της δεν είχε δεχθεί απειλές «αν υπήρχε κάτι θα το γνώριζα. Δεν είχαμε δεχτεί κανένα απειλητικό τηλεφώνημα» ανέφερε.