ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο δείχνουν μετρήσεις τον Δ. Βερβεσό για την Προεδρία του ΔΣΑ

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 09:13 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 09:00
Πρώτο δείχνουν μετρήσεις τον Δ. Βερβεσό για την Προεδρία του  ΔΣΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Το στοίχημα τώρα για τον Δημήτρη Βερβεσο είναι από την μια να πείσει την πλειοψηφία των συναδέλφων του ότι έχει τις λύσεις και μπορεί κάποιες τουλάχιστον από αυτές να τις «επιβάλλει» και από την άλλη να ξεπεράσει την λογική ορισμένων δικηγόρων που λένε πως επειδή πρόκειται να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ «να βγάλουμε έναν δικό τους Πρόεδρο» (εν προκειμένω τον Δ. Αναστασόπουλο) για να έχουμε πρόσβαση στην νέα κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυναμική που όπως φαίνεται ούτε οι συνεργάτες του δεν περίμεναν δείχνει να έχει αποκτήσει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βερβεσού για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας

Και αυτό, γιατί  επέλεξε να κινηθεί  πέρα από τα κομματικά σύνορα. Να κινηθεί  ζητώντας την ψήφο των συναδέλφων του για την Προεδρία του συλλόγου, χωρίς  κομματικά χρίσματα, κάτι που έχει πληρώσει αρκετές φορές το σώμα των δικηγόρων.  Ηδη βρίσκεται όπως φαίνεται από ορισμένες  μετρήσεις  όχι απλώς στην πρώτη θέση αλλά και «πολύ μακραν» του δεύτερου και τρίτου συναδέλφου του υποψηφίου Προέδρου.

Το στοίχημα τώρα για τον Δημήτρη Βερβεσό είναι από την μια να πείσει την πλειοψηφία των συναδέλφων του ότι έχει τις λύσεις και μπορεί κάποιες τουλάχιστον από αυτές να τις «επιβάλλει» και από την άλλη να ξεπεράσει την λογική ορισμένων δικηγόρων που λένε πως επειδή πρόκειται να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ «να βγάλουμε έναν δικό τους  Πρόεδρο» (εν προκειμένω τον Δ. Αναστασόπουλο) για να έχουμε πρόσβαση  στην νέα κυβέρνηση.

Βέβαια, αυτό το τελευταίο δεν φαίνεται ποτέ να έφερε αποτελέσματα στους δικηγόρους. Ίσως μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις να λειτούργησε και ανάποδα. Τα προβλήματα των δικηγόρων είναι «διαπαραταξιακά» και τώρα πια φαίνεται πως πολλά από αυτά  αν είναι να λυθούν , θα λυθούν με «αγώνες» και όχι με ρυθμίσεις «κάτω από το τραπέζι», όπως ίσως γινόταν παλαιοτέρα.

Ο Δ. Βερβεσός φαίνεται λοιπόν να έχει επιλέξει τον δρόμο των συνέχων μαχών (μικρών η μεγάλων) που φέρνουν αποτελέσματα ή έστω κάνουν ένα βήμα προς τον στόχο.

Ένα από τα ζητήματα που πάλεψε ως μέλος του ΔΣ του ΕΦΚΑ, ηταν το  θέμα των αναδρομικών  ασφαλιστικών  εισφορών. Ένα ζήτημα –θηλιά για τους δικηγόρους.

Ένα ζήτημα στο οποίο φαίνεται να υπάρχει μια μικρή νίκη. Γιατί η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 από 30/11/17,που ισχύει σήμερα,(μετά από την πρόσφατη απόφαση που ελήφθη από το ΔΣ του ΕΦΚΑ)και σε προσωρινό «πάγωμα» των ατομικών διωκτικών μέτρων από το ΚΕΑΟ σε βάρος οφειλετών,μέχρις ότου δημοσιευθεί η σχετική ΥΑ για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις.

Βέβαια, ο Δ. Βερβεσός υπογραμμίζει πως «χωρίς να αποτελούν τα συγκεκριμένα οριστική λύση στο πρόβλημα είναι ένα σημαντικό βήμα που έγινε και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πάγια θέση μου ότι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν. Συνεχίζουμε για περισσότερα»!.