ΕΛΛΑΔΑ

Ματαίωσαν πλειστηριασμό πλοίου για οφειλή 12 εκατ. ευρώ!

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 16:03 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 19:10
Ματαίωσαν πλειστηριασμό πλοίου για οφειλή 12 εκατ. ευρώ!
Facebook Twitter Whatsapp

Η συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται σε τέσσερις περιπτώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για εκ νέου αναβολές πλειστηριασμών που δεν έγιναν χθες Τετάρτη 11 Οκτωβρίου μιλά η συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιηθήκαν μετά από παρέμβαση των συλλογικοτήτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής:

Τέσσερις πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (11 Οκτωβρίου 2017), λόγω της δράσης συλλογικοτήτων, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ειδικότερα, ματαιώθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι εξής πλειστηριασμοί για συνολικές οφειλές 39.079647 ευρώ:

α) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο, υπό ιταλική σημαία, ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας για συνολικές οφειλές 12.336.000 ευρώ, στις οποίες οφειλές συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.

β) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτίριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στον Δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας ανωνύμου εταιρείας για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 ευρώ, από τα οποία 9.000.000 ευρώ ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

γ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στον δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 ευρώ.

δ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής για χρέη ανωνύμου εταιρείας για συνολικές οφειλές της 3.093.643 ευρώ.

Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, όταν και πάλι μετά από δράση συλλογικοτήτων ματαιώθηκε διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογενείας βιομηχάνων, για οφειλές άνω των 1.200.000 ευρώ αλλά και πλειστηριασμός ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις οποίες ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.