ΕΛΛΑΔΑ

Ποινές φυλάκισης έξι μηνών στα 18 μέλη του "Ρουβίκωνα" για την έφοδο στην ισπανική πρεσβεία

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 20:00 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 20:43
Ποινές φυλάκισης έξι μηνών στα 18 μέλη του "Ρουβίκωνα" για την έφοδο στην ισπανική πρεσβεία
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τόνισαν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν υπέβαλε μήνυση για ζητήσει την δίωξη τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 18 μέλη του «Ρουβίκωνα» που συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά από έφοδο στην ισπανική πρεσβεία.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της παράνομης βίας, που λίγο νωρίτερα είχε απαγγείλει σε βάρος τους ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώ αντίθετα τους κήρυξε ενόχους, κατά περίσταση, για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Για την τελευταία κατηγορία το δικαστήριο επέβαλε, σε όσους από τους 18 την αντιμετώπιζαν, χρηματική ποινή 400 ευρώ στον καθένα.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τόνισαν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν υπέβαλε μήνυση για ζητήσει την δίωξη τους. Για την κίνηση που έκαναν, υποστήριξαν ότι θέλησαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της ισπανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.