ΕΛΛΑΔΑ

«Οδύσσεια» και φέτος η πρόσβαση των μαθητών στα απομακρυσμένα σχολεία

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 20:45 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 21:09
«Οδύσσεια» και φέτος η πρόσβαση των μαθητών στα απομακρυσμένα σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

Σε Μακεδονία και Ηλεία τα σοβαρά προβλήματα.

Με κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Γονέων, οι μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όμως δεν υπάρχουν ούτε αρκετά οχήματα για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε στάσεις κοντά στα περισσότερα σχολεία.

«Πολλοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να περπατούν μία ώρα σε δρόμους εκτός οικιστικής περιοχής, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς στέγαστρα όταν βρέχει ή χιονίζει. Είναι ένας Γολγοθάς για τα παιδιά. Αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες το λεωφορείο για να έρθει γιατί τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά και τα οχήματα του ΟΑΣΘ ελάχιστα», λέει στο newpost το μέλος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Μαθητών-Μαθητριών Θέρμης, Γιώργος Μπακιρτζής.

Οι γονείς και οι μαθητές έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που στεγάζει το Γενικό (ΓΕΛ) και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ για τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, ενώ δεν αποκλείει κινητοποιήσεις και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η απάντηση που πήραμε από την Περιφέρεια είναι ότι τώρα συστήνεται μια επιτροπή που θα εξετάσει το πρόβλημα και θα δώσει άλλη λύση. Τώρα είναι ήδη αργά. Εμείς ζητάμε οριστική λύση, να μην έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια», λέει στο newpost ο πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Μαθητών-Μαθητριών Θέρμης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και 70 μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας. Λόγω οφειλών της Περιφέρειας προς το ΚΤΕΛ Ηλείας, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, με αποτέλεσμα  τα παιδιά να χάνουν χθες τα μαθήματά τους, καθώς δεν μπορούν να μεταβούν στο Σκουροχώρι με άλλο μέσο, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Μάλιστα, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, μετά από καταγγελία που έκανε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, Θανάσης Κατσίμπελης.

Το πρωί της Τετάρτης οι γονείς των μαθητών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σχολείο.

 Ανάλογο ζήτημα φαίνεται πως έχει προκύψει και με και με το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου.