ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία: Έπειτα από διαφωνία η δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2017, 17:10 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 21:09
Νέα στοιχεία: Έπειτα από διαφωνία η δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Οι περιγραφές των δύο δραστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στη Νεάπολη Εξαρχείων, χθες από δύο αγνώστους, η οποία προκάλεσε σοκ στον ποινικό και πολιτικό κόσμο της χώρας.

Ενώ στην αρχή οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο του «συμβολαίου» θανάτου, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να κερδίζει έδαφος ένα νέο σενάριο. Ότι δηλαδή το φονικό να έγινε έπειτα από διαφωνία των δύο δραστών με τον γνωστό ποινικολόγο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα φαίνεται να είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον κ. Ζαφειρόπουλο για ποινική υπόθεση που τους αφορούσε. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν με τον ποινικολόγο, και ενώ ο συνεργάτης του ήταν εκτός αίθουσας, τα πνεύματα φαίνεται πως οξύνθηκαν για άγνωστο λόγο με τον ένα ν εκ των δύο να βγάζει το όπλο και να τον πυροβολεί.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκύπτει από το γεγονός οι δράστες πήγαν στο γραφείο του κ. Ζαφειρόπουλου, ζητήσαν επί ένα εικοσάλεπτο με τον ίδιο και τον συνεργάτη του και έπειτα ακόμη ένα δεκάλεπτο μόνο μαζί του. Αυτή η εκτίμηση αποκτά περισσότερο βάρος από το γεγονός ότι οι δυο του δεν πήραν κανένα μέτρο προφύλαξης, δηλαδή δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ούτε φορούσαν γάντια την ώρα των πυροβολισμών. Μάλιστα οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν μόνο τις περιγραφές των δυο, αλλά και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, όπως επίσης και γενετικό τους υλικό.

Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση, οι δράστες προκάλεσαν τυφλό τραύμα θώρακος στον άτυχο δικηγόρο με πυροβόλο όπλο, ενώ προκλήθηκαν και κακώσεις στο αριστερό ημιθωράκιο και τη αριστερή άνω κοιλία της καρδιάς.

Το θύμα βλήθηκε από όπλο μικρού διαμετρήματος από απόσταση ενός μέτρου, με τη σφαίρα να καρφώνεται στην καρδιά και τον θάνατό του να είναι ακαριαίος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος δικηγόρος όταν είδε το όπλο έβαλε μπροστά το χέρι του για να προστατευτεί.

 Ενώ λοιπόν εξεταζόταν το ενδεχόμενο να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, τώρα πλέον εξετάζεται το σενάριο η δολοφονία να είναι έπειτα από έντονη διαφωνία των αγνώστων με τον ποινικολόγο.

Τα προφίλ των δύο

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες του συνεργάτη του ποινικολόγου, οι δράστες είναι ηλικίας 30 με 40 ετών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newpost.gr, ο ένας είναι 30-40 ετών, με ύψος 1.80, αξύριστος, αδύνατος και μελαχρινός, με κοντά σκούρα μαλλιά.

Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος υπολογίζεται από 27-40 ετών, έχει ύψος 1.70, είναι αδύνατος, ανοιχτόχρωμος και επίσης κοντοκουρεμένος, ενώ την ώρα της επίθεσης φορούσε τζην παντελόνι και λευκό μπουφάν.