ΕΛΛΑΔΑ

Σιωπηρή διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από το γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2017, 21:25 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 21:06
Σιωπηρή διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από το γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη, κηρύσσοντας πανελλαδική αποχή Δευτέρα και Τρίτη και σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα, έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σιωπηλή διαμαρτυρία διοργανώνει ο ΔΣΑ στο γραφείο του αδικοχαμένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 145 στη Νεάπολη Εξαρχείων, που δολοφονήθηκε χθες από δύο άτομα.

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη, κηρύσσοντας πανελλαδική αποχή Δευτέρα και Τρίτη και σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα, έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο σημείο βρίσκονται πολλοί δικηγόροι αλλά και πολίτες για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στον γνωστό ποινικολόγο. Στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου έχει έρθει και ο γιος του, Νώντας Ζαφειρόπουλος, συγκρατημένος λόγω πένθους.

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του προέδρου του, Βασίλη Αλεξανδρή, εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:

1.     Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.

2.      Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από  την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

3.      Σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.

4.      Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία. 

5.      Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

6.      Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

7.      Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.

8.      Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ, λόγω της αποχής, απαιτείται άδεια για: Παραγραφές – προθεσμίες, ποινικές υποθέσεις: αυτόφωρα (κρατούμενοι), κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)  και στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.