ΕΛΛΑΔΑ

Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Στο "μικροσκόπιο" οι σημειώσεις και το DNA των δραστών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2017, 08:12 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2017, 12:35
Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Στο "μικροσκόπιο" οι σημειώσεις και το DNA των δραστών
Facebook Twitter Whatsapp

Σε άτομα του "κοινού ποινικού εγκλήματος" στρέφονται οι έρευνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε άτομα του "κοινού ποινικού εγκλήματος χωρίς πείρα αλλά αποφασισμένους" στρέφονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να εντοπίσουν τους εκτελεστές του άτυχου ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι αστυνομικοί τους αναζητούν μέσα απο τις σημειώσεις που κρατούσε μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής του ο ποινικολόγος, για την υποθεση που υποτίθεται πως πήγαν να συζητήσουν μαζί του οι δυο εγκληματίες. Σημαντικά στοιχεία για την  ταυτότητα των δραστών έχει δώσει το γενετικό υλικό και τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο γραφείο.

Το μοιραίο για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ραντεβού με τους εκτελεστές του, κλείστηκε το πρωί της Πέμπτης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έπεφτε νεκρός απο μια σφαίρα. Ο ένας εκ των δραστών κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο και όχι στην γραμματεία. Σημαντική για τις έρευνες των αρχών και τον εντοπισμό των δολοφόνων η μαρτυρία του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, του 32χρονου συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε, " Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία".

Οι αδίστακτοι δράστες που βγήκαν απο το γραφείο του Ζαφειρόπουλου με τα όπλα στα χέρια, δεν δίστασαν να αφαιρέσουν και 40 ευρώ σε μια προσπάθεια να φανεί πως η πράξη τους, είχε ως κίνητρο την ληστεία.

Αστυνομικές πηγές συγκλίνουν στο σενάριο πως οι δράστες διαπληκτιστηκαν με το θύμα για κάποια υπόθεση,χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για προσωπικής ή επαγγελματικής φύσης και κατά την διάρκεια της έντασης που ακολούθησε καθώς οι δυο πλευρές διαφώνησαν, ο ένας εκ των δυο ατόμων τον πυροβόλησε. Ήδη έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ελεγχθούν δεδομένα ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, ενώ οι αστυνομικοί της ασφάλειας, "σαρώνουν" την περιοχή περιξ του δικηγορικού γραφείου για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού.