ΕΛΛΑΔΑ

Βεβηλώθηκε με σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2018, 08:51 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2018, 09:50
Βεβηλώθηκε με σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποίησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε βεβήλωση του Μνημείου των θυμάτων του Ολοκαυτώματος προχώρησαν για ακόμη μια φορά νεοναζί το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Παλέ ντε Σπορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα ακροδεξιών συγκεντρώθηκε στον Λευκό Πύργο και δεν έλειψαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής και τα ρατσιστικά συνθήματα.

Φωτογραφίες: altherthess.gr

 

Δύο κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποίησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου. Εκεί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα, δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν προς το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Λεωφόρου Νίκης, έστριψε προς Βενιζέλου, κινήθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην οδό Τσιμισκή, στη συνέχεια πέρασε από τις οδούς Καρόλου Ντιλ, Λεωφόρο Νίκης και επέστρεψε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Εγνατία, καθώς πρόθεση των διαδηλωτών ήταν να κινηθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί.

Μετά τη λήξη της πορείας υπήρξε ένταση ανάμεσα σε μικρή ομάδα διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προληπτικές προσαγωγές, χωρίς να έχει γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστό, εάν μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και διαλύθηκαν χωρίς να κάνουν πορεία.

Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης/alterthess.gr