ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ρόδο: Αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου για εντοπισμό τυχόν συνεργών

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2018, 17:00 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2018, 17:10
Δολοφονία στη Ρόδο: Αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου για εντοπισμό τυχόν συνεργών
Facebook Twitter Whatsapp

Υπόνοιες για συμμετοχή και άλλων ατόμων αφήνει ο Αλέξης Κούγιας

Αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων αλλά και του θύματος κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου ο Αλέξης Κούγιας,  συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, αναζητώντας τυχόν συνεργούς στην πολύκροτη δολοφονία της φοιτήτριας.

Συγκεκριμένα, ζητεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αφενός των αριθμών κινητής τηλεφωνίας, η οποία θα αφορά τις εισερχόμενες κι εξερχόμενες κλήσεις, τις ώρες που αυτές οι κλήσεις έγιναν, αλλά και τις κεραίες που ενεργοποίησαν οι εν λόγω αριθμοί, από την ώρα που, σύμφωνα με τις κάμερες, το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο συλλήψεώς τους.

Ο κ. Κούγιας ζητά επίσης άρση του απορρήτου για το σταθερό τηλέφωνο της εξοχικής κατοικίας του ενός κατηγορουμένου, «όπου οι δράστες βίασαν και κακοποίησαν βάναυσα την αείμνηστη Ελένη Τοπαλούδη».

Σκοπός του αιτήματος είναι να εντοπιστούν οι αριθμοί και μέσω αυτών τα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο κατηγορούμενοι, «αλλά κυρίως πού ευρίσκοντο τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε σχέση με τους δράστες από την πρώτη στιγμή που ο ένας εκ των δραστών παρέλαβε την αείμνηστη Τοπαλούδη μέχρι τη στιγμή που και οι δύο δράστες την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή».

Επίσης, σκοπός είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησαν οι δράστες μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος «και το πού ευρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Ο 19χρονος επιμένει για την αθωότητά του

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος μίλησε από τις φυλακές Γρεβενών στην εκπομπή «Μαζί» της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου επέμεινε πως είναι αθώος και έριξε όλη την ευθύνη στον 21χρονο Έλληνα.

«Τώρα, δεν θέλω να αναφέρω. Δεν είμαι εγώ ο ένοχος. Αυτό θέλω να πω» ήταν η λακωνική δήλωσή του. Όπως ισχυρίζεται, μπλέχτηκε στην υπόθεση επειδή φοβήθηκε να αντιδράσει.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται στις φυλακές Γρεβενών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δεν θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλον και ζητούν να μην έχουν καμία επαφή, ούτε στο μέλλον όταν μεταφερθούν σε πτέρυγα, καθώς μέχρι στιγμής κρατούνται σε κελιά στον χώρο υποδοχής.

Είναι συνεργάσιμοι, μιλούν με τους δικηγόρους τους και τα μέλη των οικογενειών τους και επιμένουν σε αυτά που λένε, εδώ και 20 μέρες.

Αθώος δηλώνει και ο δεύτερος κατηγορούμενος.