ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε αβοήθητος σε... καρότσα στην Κάλυμνο - Χωρίς βάρδια ασθενοφόρου το νοσοκομείο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 07:19
Πέθανε αβοήθητος σε... καρότσα στην Κάλυμνο - Χωρίς βάρδια ασθενοφόρου το νοσοκομείο
Facebook Twitter Whatsapp

«Τον έσερνα με το σεντόνι τον πατέρα μου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τυλιγμένο μέσα σε σεντόνι εν είδη φορείου και πάνω σε καρότσα 4χ4, μετέφεραν έναν 64χρονο άνδρα στο νοσοκομείο  Καλύμνου τα δυο παιδιά του. Ο άνδρας κατέληξε αβοήθητος καθώς εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε βάρδια διασωστών. Το θέμα που είχε αναδείξει το Newpost, επανέρχεται στην επιφάνεια με μια μαρτυρία «γροθιά στο στομάχι» του ενός γιου του αδικοχαμένου άνδρα.

«Τον έσερνα με το σεντόνι τον πατέρα μου, μαζί με τον αδερφό μου, που μόλις μια εβδομάδα πριν είχε υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου. Μαζί κι ένας φίλος μου με βοήθησαν να τον σηκώσουμε. Τον έβαλα στην καρότσα του 4χ4, ξεσκέπαστο, να του κάνει μαλάξεις ο αδερφός μου και να οδηγώ εγώ για το νοσοκομείο».

Με σπασμένη φωνή από την οδύνη της απώλεια του πατέρα του,  που προκάλεσε η αδιαφορία της πολιτείας, ο Κώστας Στεφανίδης, συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή του στο Newpost,gr. «Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο ήρθαν οι γιατροί αλλά πλέον δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Αν ήταν διαθέσιμο το ασθενοφόρο, θα υπήρχε ο αεραγωγός, θα γινόταν χρήση του απινιδωτή και ίσως να ζούσε».

Το συγκλονιστικό περιστατικό, εξελίχθηκε στις 8 Ιανουαρίου στις 23:14 το βράδυ. Ήταν τότε που ο Κώστας Στεφανίδης κάλεσε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Καλύμνου και ζήτησε ασθενοφόρο, για να του απαντήσουν πως «η απογευματινή βάρδια έχει τελειώσει και δεν υπάρχει άλλη».

Ο Κώστας Στεφανίδης που εργάστηκε επί σειρά ετών στο νοσοκομείο του νησιού ως διασώστης, θα κινηθεί δικαστικά καταθέτοντας  μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Παράλληλα τόσο ο ίδιος, όσο και το σύνολο των νησιωτών, ζητούν επιτέλους να λάβει άμεσα μέτρα με την κάλυψη των κενών προτού χαθούν και άλλες ζωές, λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας των εμπλεκόμενων να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον θέμα.