ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ και οργή Γεροβασίλη για τραυματισμούς στην πορεία των δασκάλων

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 18:14 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 19:27
ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ και οργή Γεροβασίλη για τραυματισμούς στην πορεία των δασκάλων
Facebook Twitter Whatsapp

Στην πορεία προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης με αφορμή την πρόκληση τραυματισμών  πολιτών, κατά την διάρκεια πορείας καθηγητών και δασκάλων στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, «για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Την ίδια στιγμή με δήλωσή της για το θέμα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει πως, ««Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Νωρίτερα την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών να είναι πολύ μεγάλη.

Στην πορεία προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.