ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο «Αττικό» νοσοκομείο

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2019, 14:59
ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο «Αττικό» νοσοκομείο
Facebook Twitter Whatsapp

Τις «απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν τις ημέρες εφημερίας» στο Αττικό νοσοκομείο περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τριτοκοσμικές συνθήκες περιγράφει ότι επικρατούν σε ημέρες εφημερίας στο νοσοκομείο Αττικό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μία μόλις ημέρα μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χθες, Τρίτη, σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας υπήρχαν 48 διασωληνωμένοι ασθενείς που ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, οι δέκα από νοσοκομεία της περιφέρειας και οι υπόλοιποι 38 από την Αττική, αλλά «εξυπηρετήθηκαν μόνο πέντε περιστατικά!».

Και συνεχίζει: «Στο "Αττικό" Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8μμ υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ δύο διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις;»

Παράλληλα, κάνει λόγο για «έμφραγμα» στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς λειτουργεί «χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό».

Μάλιστα περιγράφει τις «απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν τις ημέρες εφημερίας». 

«Το Νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1000 ασθενείς έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και οι εισαγωγές είναι 200 με 250. Χθες το βράδυ 8μμ το Νοσοκομείο είχε φρακάρει. Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς σε ράντζα και φορεία. Διασωληνωμένοι ασθενείς στη Νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους με άλλους Ασθενείς περιμένουν ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους Ασθενείς να ξεπαγιάζουν. Έως 8μμ είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από Ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)» καταγγέλει. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στην αναμονή για εξέταση στην εφημερία ήταν πάνω από 50 φορεία και άλλοι 200 περιπατητικοί ασθενείς. «Χαλασμένος ο στεφανιογράφος για άλλη μια φορά. Δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που και το λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή τους μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία. Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000 ευρώ δεν φτιάχνεται. Οι ασθενείς μεταφέρονται από δύο τραυματιοφορείς 200 μέτρα μακριά από την εφημερία για ακτινογραφία. Μεγάλη ταλαιπωρία! Ασθενείς περίμεναν 7-8 ώρες χθες βράδυ και δεν είχαν εξυπηρετηθεί» υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η ίδια επισημαίνει ότι το νοσοκομείο ξεκινά την εφημερία με υπερπληρότητα. «Γεμάτες οι 750 κλίνες και πολλά ράντζα γεμάτα. Πώς θα εξυπηρετηθούν οι 200 εισαγωγές; Με βάση τον νόμο, το νοσοκομείο, όταν ξεκινάει η εφημερία, θα πρέπει να διαθέτει κενές το 25% των διαθέσιμων κλινών. Τι κάνει η διοίκηση, ο Πολάκης; Τα άλλα νοσοκομεία όταν εφημερεύουν έχουν τουλάχιστον 70-100 κλίνες κενές» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, διερωτώμενη «γιατί δεν συνεπικουρείται η εφημερία του "Αττικού" με ένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο;».