ΕΛΛΑΔΑ

Εν μέσω έντασης διαμαρτυρήθηκαν οι εκπαιδευτικοί έξω από τη Βουλή

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2019, 16:10
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ ξέσπασε στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν εκπαιδευτικοί θέλησαν να μπουν μέσα στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απαγορεύουν την είσοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των αστυνομικών έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί, ενόψει του νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, την οποία καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Αφορμή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».